Svečana ceremonija

Granična policija BiH obilježila 17. obljetnicu

Vijesti / Flash | 06. 06. 2017. u 15:13 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana i 17. obljetnice Granične policije BiH u Glavnom uredu u Sarajevu 6. 6. 2017. godine upriličena je prigodna svečanost. Nazočnima su se obratili ravnatelj GPBiH Zoran Galić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić. Na svečanoj ceremoniji su uručena priznanja policijskim i državnim službenicima i zaposlenicima.

Pohvale za posebne zasluge u radu i iskazani doprinos u podizanju ugleda GPBiH ravnatelj Zoran Galić je uručio državnim službenicima: Jadranki Kešelj iz Odsjeka za kadrovske poslove Uprave za administraciju i Vanji Gadžiću iz Odsjeka za informatiku Uprave za operacije, te zaposlenicima Sanji Bilić iz Kabineta ravnatelja, Mirjani Filipović iz Ureda za strategijsko planiranje i europske integracije, Aneli Bezdrob iz Centralnog istražnog ureda, Radmili Sekulić iz PGP Brod, Dini Haliloviću iz PGP Gradiška i Rasimu Naniću iz PGP Velika Kladuša.

Predstavnici Saveza sindikata policijskih organa u BiH ovom prigodom su uručili zahvalnice ravnateljima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću, Državne agencije za istrage i zaštitu Perici Staniću i GPBiH Zoranu Galiću.

Na prijedlog ravnatelja GPBiH, ministar sigurnosti BiH je donio rješenja o nagrađivanju policajaca i organizacijskih postrojbi GPBiH. Srebrene policijske značke zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić je uručio Aliji Obradoviću, pomoćniku zapovjednik za operacije i organizaciju PGP Gorica, Aliji Mujanoviću, dežurnom policajcu u TU Sjeverozapad, Draganu Krvavcu, voditelju smjene u PGP Neum, Rudolfu Stipiću, zapovjedniku Postrojbe za podršku i kontrolu TU Zapad, Predragu Đuričiću, dežurnom policajcu u TU Sjeverozapad, i Vladanu Jovanoviću, policajcu za graničnu kontrolu u PGP Bijeljina.

Zlatne policijske značke je uručio Veljku Laziću, inspektoru za unutarnju kontrolu, Mariju Lovriću, zapovjedniku PGP Doljani, Novaku Džidi, voditelju Odsjeka za operativnu i administrativnu podršku CIU-a, Nijazu Softiću, načelniku TU Sjeverozapad, Vladimiru Popoviću, načelniku Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, i Zijadu Sraboviću, zamjeniku ravnatelja GPBiH.
Kolektivnu nagradu Zastavu Ministarstva sigurnosti BiH je dobila Postrojba za podršku i kontrolu TU Zapad, a Reljefni grb BiH Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu.

Svečanosti obilježavanja 17. obljetnice i Dana GPBiH su nazočili rukovoditelji osnovnih organizacijskih postrojbi i nagrađeni službenici GPBiH. Među gostima bili su čelnici Obavještajno-sigurnosne agencije, Tužiteljstva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje, Službe za poslove sa strancima, Odbora za žalbe Parlamentarne skupštine, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pohvalnice za poseban doprinos, rezultate rada i profesionalizam prilikom obavljanja poslova i zadataka bit će uručene policijskim službenicima: Ankici Lukač, Ljubi Miliću, Lejli Sejdinović, Mersudinu Omerhodžiću, Draganu Reljiću, Huseinu Muriću, Ognjenu Brkoviću i Zlatimiru Batinoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close