Dezinformacije

Granična policija BiH nije nadležna niti sudjeluje u raspoređivanju šatora na prijelazima

Na svakom graničnom prijelazu, dravljani BiH će dobiti od sanitarnh inspektora Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana, priopćili su.
Vijesti / Flash | 21. 03. 2020. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom dezinformacija koje se sustavno šire, kao i mnogobrojnih upita medija i građana, da Granična policija BiH sudjeluje u donošenju odluka za postavljanje šatora na graničnim prijelazima, iz Granične policije BiJH obavještavaju javnost da oni nisu nadležni niti sudjeluju u raspoređivanju istih na graničnim prijelazima.

''Odluku za postavljanje šatora na graničnim prijelazima donijelo je bh. Predsjedništvo kao vrhovna zapovijed, kojom je predviđeno da se OSBiH angažiraju na postavljanju i održavanju šatorskih punktova za smještaj osoba koje dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva.'Zamjenik  ravnatelja Granične policije BiH Fahrudin Halač, kao predstavnik GPBiH nazočio je sastanku OSBiH  19.3.2020., na kojem su sudjelovali i predstavnici drugih institucija, prilikom čega su predložene lokacije od OSBiH za postavljanje šatora na najfrekventnijim graničnim prijelazima, no o donošenju Odluke o navedenom, Granična policija BiH nije ni na koji način odlučivala, kao što ne odlučuje ni o čemu što nije u njenoj nadležnosti. Granična policija BiH isključivo prati upute i naredbe nadležnog tijela Ministarstva sigurnosti BiH i Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, kojom predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i u skladu s tim poduzima određene mjere'', stoji u priopćenju.

Ističu kako su se posljednja dva dana pojavile velike gužve na MGP Orašje, stoga iz Granične policije BiH napominju da državljani BiH mogu ući na svaki granični prijelaz i da izbjegavaju MGP Orašje da se ne stvaraju bespotrebne gužve, stajanja i time širi potencijalna opasnost od širenja koronavirusa..

Na svakom graničnom prijelazu, dravljani BiH će dobiti od sanitarnh inspektora Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana, priopćili su.

Kopirati
Drag cursor here to close