Brčko

Gradonačelnik upozorio: Svi bez valjanih diploma dobit će otkaz

Vijesti / Flash | 04. 01. 2013. u 12:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je govorio o nedavno izdanom naputku za provjeru validnosti diploma i stručnoj spremi svih zaposlenih u javnim službama Brčko distrikta.

Kazao je kako će upravna inspektorica u narednih šest mjeseci, izvršiti uvid i provjere da li među zaposlenim brčanskim javnim službenicima ima i onih koji rade s krivotvorenim diplomama ili ne posjeduju odgovarajuću stručnu spremu za posao koji rade.

Domić je ponovio kako se o ovoj problematici posljednjih godina dosta govorilo ali da nikada nije izvršena detaljna provjera.

Istaknuo je kako će, nakon što upravna inspektorica izvrši provjere i podnese izvješće Vladi Brčko distrikta, on kao gradonačelnik i Vlada Brčko distrikta poduzeti i odgovarajuće zakonske mjere ako se utvrdi da je bilo kršenja zakona.

Kazao je kako će, ukoliko se utvrdi da netko od uposlenih službenika u brčanskim javnim službama ne posjeduje diplomu, takvi dobiti otkaz, a ukoliko se dokaže da je diploma krivotvorena uz otkaz bit će podnesena i kaznena prijava.

Kopirati
Drag cursor here to close