Naša stranka Mostar

''Gradonačelniče, nisu građani i mediji postavljali asfalt koji propada''

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 12:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stavovi koje je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić iznio na konferenciji za novinare vezanoj za izgradnju kolektora u Mostaru, izraz su neodgovornosti i neozbiljnosti trenutne gradske uprave'', navode iz Naše stranke Mostar.

Dodaju kako je gradonačelnik iznio neozbiljnu opasku da ''negativno pisanje otežava i provedbu projekata iz IPA fondova, jer Europska komisija čita sve što se napiše o pojedinom projektu''.

''Ne vidimo zašto bi bio problem da Europska komisija čita sve što se napiše o pojedinom projektu, ukoliko je to istinito informiranje javnosti. A da je bilo nedostataka potvrdio je i sam gradonačelnik, jer ih je pravdao nedovoljnim iskustvom gradskih vlasti i službi, te obećanjem da će biti bolje. Očigledno je kako bi gradonačelnik najviše volio da se projekti odvijaju daleko od očiju javnosti, zanemarujući činjenicu da je to protivno europskom principu transparentnosti'', kazao je Rijad Durkić, potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

Slične prirode je, po Durkićevom mišljenju, i Bešlićeva primjedba da odgovornost ''snose građani'', jer ''pojedine prometnice na kojima je dolazilo do oštećenja vozila nisu tehničke spremne i nisu puštene u promet''.

''Gradonačelnik mora znati da, ukoliko prometnice, nisu adekvatne za promet, onda je trebalo omogućiti alternativne linije za prometovanje i uz pomoć MUP-a zabraniti promet prometnicama na kojima se vrše radovi'', navodi Durkić.

Zaključak Naše stranke Mostar je da ni građani ni mediji nisu postavljali nerealne rokove za završetak radova, niti su mediji i građani postavljali asfalt koji je ubrzo nakon toga propadao, te da javni radovi moraju biti primjer kako se treba graditi (od rokova, preko financiranja, do izvođenja i sigurnosti) i ozbiljna vlast treba preuzeti odgovornost u vezi s njima, a ne da iznalazi neuvjerljiva opravdanja ili da bježi od odgovornosti.

Kopirati
Drag cursor here to close