Usvojen zakon

Gradiška osmi grad u RS-u

Usvojen Zakon o Gradu Gradiška na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
Vijesti / Flash | 14. 03. 2019. u 15:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) usvojili su danas Program rada entitetskog parlamenta u ovoj godini, te Zakon o Gradu Gradiška. 

Prihvaćeni su i zakoni o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju, po hitnom postupku te nacrti zakona o likvidacijskom postupku, izmjene zakona o lokalnoj samoupravi, porezu na dobit te o društvima za osiguranje. 

Trećeg dana rada u Narodnoj skupštini RS-a je usvojen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjem platnom prometu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, a koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od mjesec dana. 

Poslanici su primili k znanju Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini te prihvatili informaciju o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Europskoj uniji s pregledom mjera i aktivnosti realiziranih tijekom 2018. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa RS-a propisima Europske unije. 

Usvajanjem ovih točaka okončana je 3. redovna sjednica Narodne skupštine RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close