Na Kupresu

Gradi se spomen-obilježje poginulim duvanjskim braniteljima

Podršku i potporu u tom projektu dao je i novoizabrani načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić.
Vijesti / Flash | 15. 02. 2021. u 15:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada planiraju u Kupresu izgraditi spomen-obilježje i spomen-sobu za sve poginule branitelje te općine.

Podršku i potporu u tom projektu dobili su i od novoizabranog načelnika Tomislavgrada Ivana Buntića koji se tim povodom sastao s predstavnicima spomenutih udruga.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Tomislavgrad Bože Radoš potvrdio je Feni da je idejni projekt budućeg spomen-obilježja na Kupreškom polju gotov i da će ono biti posvećeno svim Duvnjacima koji su poginuli na bojišnici u Šuici i općini Kupres.

''Spomen-obilježje u obliku betonskog križa bit će postavljeno u blizini magistralne prometnice Kupres- Šuica, na dijelu koje pripada Sportsko-rekreacijskom centru Adria ski koje je za spomenutu nakanu poklonjeno braniteljskim udrugama od strane vlasnika centra Zvonke Bagarića'', kazao je Radoš.

Dodao je kako još uvijek ne zna kolika će biti novčana vrijednost cijelog projekta.

Inače, u protekle dvije godine udruge branitelja iz Domovinskog rata s područja općine Tomislavgrad završile su izgradnje spomen-obilježja poginulim Duvnjacima na lokalitetu zvanom Pomen gdje je bila nekadašnja ramsko-jablanička bojišnica te na Pidrišu koje je pripadalo uskopaljskoj bojišnici.

Kopirati
Drag cursor here to close