Pomoć građana

Građani surađuju: 'Krimolovci' u studenom zaprimili 10 korisnih informacija

Vijesti / Flash | 02. 12. 2016. u 14:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u studenom ove godine registrirali su 458 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci'.

U navedenom razdoblju od građana je zaprimljeno 10 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 69 prijava, od čega je 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela terorizma i neovlašten promet opojnim drogama. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektronskog obrasca, 22 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po osam je postupala i SIPA.

U izvještajnom razdoblju pristigle su 24 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Policijski službenici SIPA-e dali su 108 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 080 020 505, priopćeno je iz Grupe za odnose s javnošću SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close