HBŽ

Građani se najviše žale na sudove

Vijesti / Flash | 04. 08. 2016. u 06:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine – Terenski ured Livno, od 1. siječnja do 31. srpnja ove godine zaprimila je 202 žalbe građana, za Fenu je potvrđeno iz te institucije.

Po teritorijalnom načelu, 100 žalbi je upućeno Instituciji iz općine Livno, 26 žalbi iz općine Tomislavgrad, 23 iz Glamoča, 31 žalbe su iz općine Drvar, 10 je iz općine Bosansko Grahovo i 6 žalbi je iz općine Kupres, dok se ostatak otpada na druge općine izvan Hercegbosanske županije.

Najviše žalbi građana podneseno je protiv sudskih tijela (102), zatim protiv tijela uprave (24), policije (19), prava na mirovinu (12), slijede žalbe po osnovu prava iz radnih odnosa (9), imovinsko pravni odnosi (8), pristup informacijama (7), tužiteljstva (6), socijalna zaštita (3), vladina i ministarska imenovanja (3), zdravstvo (3), diskriminacija (2), prava djeteta (1) i zatvori (1).

Uz podršku Misije OESS-a u BiH, ombudsmani organiziraju svakog prvog utorka u mjesecu redovite dane u općinama Drvar i Bosansko Grahovo, Glamoč drugi utorak u mjesecu i Kupres i Tomislavgrad prva srijeda u mjesecu, čime je građanima ovih općina omogućeno da na brži i jednostavniji način podnesu žalbe Ombudsmanima BiH za ljudska prava.

Kopirati
Drag cursor here to close