Ogorčeni Mostarci

Građani: Otpad kod 'velikih stepenica' je ekološka katastrofa, nitko neće da ga odveze

''Oni to ne žele odvesti, kažu da nemaju kvalificiran kadar za to. A vegetacija buja. Ja sam to i sama čistila i ispod tih grana možete pronaći paštete od prije rata''
Vijesti / Flash | 07. 05. 2020. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je eko katastrofa, koronavirus je ništa – što je ovo smeće koje stoji skoro tri mjeseca i nitko neće da ga odveze'', priča za Bljesak.info građanka Mostara koja živi iznad 'velikih stepenica'.

Naime, prije tri mjeseca šuma iznad 'velikih stepenica' je očišćena. To su očistili studenti i kruti otpad je sakupljen u kese. Međutim, skoro tri mjeseca nitko iz J.P Parkovi nije želio odnijeti to smeće.

Parkovi ili Komunalno

''Moj suprug je sam stavljao kese u mali automobili i odvozio te male kese, ali to je nemoguće sve odnijeti. Tek prošli tjedan nakon brojnih poziva i moljenja iz Parkova su došli i odnijeli dio kesa, a danas su evo odniijeli preostale kese'', kaže stanovnica ovog dijela Mostara koja je ogorčena nebrigom za kako kaže 'pluća grada'.

Foto: Čitatelj / Nitko neće da odveze grane i zeleni otpad već mjesecima

Prepucavanja na relaciji poduzeća Parkovi-Komunalno i što je čija nadležnost, građane ne zanimaju – jedino što ih interesira jeste da netko pokupi smeće koje stoji mjesecima.

Dakle, prema riječima sugovornice – problem od danas nije kruti otpad u malim kesama, nego grane, korov i sve što spada u biootpad.

''Oni to ne žele odvesti, kažu da nemaju kvalificiran kadar za to. A vegetacija buja. Ja sam to i sama čistila i ispod tih grana možete pronaći paštete od prije rata'', kaže za Bljesak.info ova Mostarka koja upozorava na eko katastrofu.

Foto: Čitatelj / Nitko neće da odveze grane i zeleni otpad već mjesecima

Povijest se ponavlja

''Toliko korova ima da je to strašno, trava izbija, pa to su nam 'pluća grada'. Isti slučaj je bio s Trimušom. 'Male stepenice' su neprohodne, a 'velike' su natrpane i sad ljudi dodatno bacaju svoje smeće na to. To je jedna ekološka katastrofa'', kaže ona.

O problemu smeća na 'velikim stepenicima' i Trimuši, Bljesak.info je i ranije pisao. Grane, zelena masa, kruti otpad su i ranije bili problem, a očito se povijest ponavlja. Do kada? Neizvjesno je.

Kopirati
Drag cursor here to close