Uborak

Građani opet pred deponijom: Policija osigurava ulaz

Iz inicijative ''Jer nam se tiče'' poručeno je kako će se nastaviti sa okupljanjem ispred deponije.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2019. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su specijalne snage policije u ponedjeljak ujutro uklonile s puta ispred mostarske Deponije prosvjednike koji nekoliko dana blokiraju odvoz smeća jer je deponiji istekla uporabna dozvola, stotinjak građana se navečer opet počelo okupljati na istom mjestu.

Foto: Bljesak.info / Prosvjednici ispred deponije

Policija i dalje osigurava ulaz, a prisutna su i četiri kombija interventne policije. 

Prosvjednici su poručili kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ''dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNŽ-a Slađan Bevande i niti bilo koga''. 

Foto: Bljesak.info / Prosvjednici ispred deponije
Foto: Bljesak.info / Prosvjednici ispred deponije

''Mi ostajemo ovdje. Čim se oni raziđu mi ćemo opet blokirati i tako u nedogled. Tako ćemo raditi sve dok se ne zatvor deponija Uborak'', kazao je za Bljesak.info Omer Hujdur jedan od predstavnika inicijative ''Jer nas se tiče''.

Podsjetimo, policajci su u ponedjeljak rano ujutro silom odvukli prosvjednike ispred kapije J.P. Deponija prilikom čega su neki od prosvjednika zatražili i liječničku pomoć. Kamioni sa smećem stigli su pred deponiju, a policajci su napravili kordon između kamiona i prosvjednika.

Foto: Bljesak.info / Prosvjednici ispred deponije

''Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko neretvanske županije poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak'', potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close