Grad bez odgovora

Građani ne odustaju: Traži se parking, pješački prijelaz, ležeći policajci…

Portalu Bljesak.info ustupljeni su zahtjevi stanara koji kažu kako je puštanjem u promet obje prometne trake ugrožena sigurnost stanara Rudarske i Ulice kneza Višeslava.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari naselja uz novu prometnicu ''Novi most – Vrh Avenije'' spremni su na rigoroznije mjere ako se ne udovolji njihovim zahtjevima i traže da im se omogući parkiranje automobila uz prometnicu, postavljanje ležećih policajaca te obilježavanje pješačkog prijelaza na prometnici koja je nedavno puštena u promet.

Naime, sedam kućnih savjeta održalo je sastanak na kojem je dogovoreno da se od Grada Mostara traži rješavanje novonastalih problema. Podsjećamo, stanari spomenutih naselja prosvjedovali su prošle subote parkirajući automobile tamo gdje je otvaranjem prometnice zabranjeno. Od policije su dobili kazne, a iz MUP-a HNŽ-a rečeno je za portal Bljesak.info kako samo poštuju znakove koji zabranjuju parkiranje.

Portalu Bljesak.info ustupljeni su zahtjevi stanara koji kažu kako je puštanjem u promet obje prometne trake ugrožena sigurnost stanara Rudarske i Ulice kneza Višeslava.

Upozoravaju na velike brzine koje se razvijaju na prometnici te traže postavljanje ležećih policajaca, ali i ističu kako je došlo do niza problema.

''Stanari kao i poslovni subjekti na ovom području ostaju bez parkinga i pristupa do ulaza u stambene jedinice/prostore. Samo ova dionica je pod tom zabranom dok je nastavak prometnice od 'Vrha Avenije do Mostarke' ostao takav da je jedan kolnički trak iskorišten za parking prostor automobila'', navodi se u priopćenju.

Stanari tvrde kako oni koji žive na spomenutim adresama kao i djeca koja idu u Osnovnu školu Ilije Jakovljevića ne mogu izvršiti prelazak ceste u smjeru škole i obratno.

''Najbliži pješački prijelazi nalaze se daleko te nisu prometno regularni'', navode stanari u dopisu kojeg su još 13. veljače uputili Gradu Mostaru.

Odgovore smo zatražili i u Gradskoj upravi. Iz Odjela za urbanizam nam je rečeno kako se trebamo obratiti Uredu glasnogovornika, a ured glasnogovornika kako se trebamo obratiti Odjelu za urbanizam.

Neslužbeno doznajemo da je Odjel ranije upozoravao kako će doći do ovih problema.

Stanari, koji tvrde kako će, ako ne dođe do nekog rješenja, poduzeti zakonom predviđene mjere, a što znači da su moguće blokade prometnice.

''Puštanjem u promet dionice i zaustavljanjem parkiranja ugrožen je pristup vozilima hitne pomoći i vatrogasaca jer ne postoji pristupni put s navedene prometnice. Izvedena regulacija prometa dovela je da stanari na adresama Rudarska 20A, Rudarska 20B, Kneza Višeslava 30A, 30B i 30C moraju ići na kružni tok u Zalik da bi mogli doći ispred svojih stambenih jedinica'', navodi se u dopisu i dodaje kako je ugroženo i poslovanje poslovnih subjekata jer im nije omogućeno dnevno obavljanje poslovnih djelatnosti opskrbe.

Podsjećamo, spomenuta je prometnica, nakon što je godinama korištena kao parking, puštena u promet nakon što je otvoren jedan trak novog mosta. 

Kopirati
Drag cursor here to close