Vanjski poslovi

Građani navalili na telefon i e-mail bh. državnog ministarstva

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na građane da ne preopterećuju njihove komunikacije sa pitanjima koja nisu u nadležnosti MVP BIH
Vijesti / Flash | 18. 03. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 15. ožujka 2020. godine otvorilo dežurnu (24/7) telefonsku liniju +387 33 281 309 i e-mail adresu: [email protected], za komunikaciju i podršku povodom situacije vezane za pandemiju COVID-19.

''Uslijed velikog broja poziva i obraćanja naših građana s pitanjima koja nisu u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH, podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVP BiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH'', navode iz Ministarstva.

Bh. državljane sa privremenim ili stalnim boravkom u inozemstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, mole da se obraćaju diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH ili da posjete web stranicu MVP BiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovito ažurira.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na građane da ne preopterećuju njihove komunikacije sa pitanjima koja nisu u nadležnosti MVP BIH, već da kontaktiraju nadležne krizne stožere i lokalne zdravstvene ustanove koje su im na dispoziciji.

''Nadamo se da će građani savjesno i odgovorno primiti ovaj naš apel i omogućiti nam da u okviru raspoloživih mogućnosti pružimo podršku osobama kojima je u ovom trenutku ona i najpotrebnija'', navode iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close