Migrantska kriza

Građani Bihaća šetnjom do kampa za migrante nastavili prosvjede

Još jednom je ponovljeno da građani Bihaća u ovom slučaju samo traže rješenje neprihvatljive situacije i za njih, ali i za nekoliko tisuća migranata.
Vijesti / Flash | 21. 10. 2018. u 13:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko stotina građana Bihaća je nedjeljnom šetnjom kroz Gradsku aleju do privremenog kampa za migrante u Borićima nastavilo inicijativu za rješavanje situacije s migrantima u ovom dijelu BiH.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (USŽ) bili su blokirali ulaz na lokaciju nekadašnjeg Đačkog doma, međutim, građani nisu ni imali namjeru ulaziti na privremenu smještajnu lokaciju za ilegalne migrante.

''Mi nemamo ništa protiv migranata, ali sasvim je logično da inzistiramo na tome da im se osiguraju humani uvjeti smještaja. To definitivno mora biti izvan grada. Predlažemo i lokaciju poput vojarne Željava. Sigurnosna situacija je narušena i bojim se da će ako ovako ostane, roditelji prestati slati djecu u školu'', rekao je jedan od organizatora prosvjeda Sej Ramić.

Još jednom je ponovio da građani Bihaća u ovom slučaju samo traže rješenje neprihvatljive situacije i za njih, ali i za nekoliko tisuća migranata.

''Zato smo i odredili rokove i nećemo se povući dok ne dobijemo što tražimo'', dodao je Ramić.

Novi prosvjedni skup zakazan je za ponedjeljak u 18:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close