Gdje s migrantima?

Građani Bihaća ponovo pred Birom, na ulazu u grad pojačana policijska kontrola

Angažirana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutarnjih poslova USK, javlja BHRT.
Vijesti / Flash | 23. 12. 2020. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Bihaća i večeras su se okupili pred nedavno zatvorenim Prihvatnim centrom “Bira”, gdje prosvjeduju protiv povratka ilegalnih migranata i izbjeglica u ovaj migracijski centar u samom središtu grada.

Ponovili su da ne prosvjeduju protiv ljudi u nevolji, nego isključivo protiv njihovog smještanja u užoj gradskoj zoni, s obzirom na iskustva s narušenom sigurnosnom situacijom u prethodnom periodu kada je u ovom centru boravilo oko dvije tisuće ljudi.

''Jednostavno, ne želimo da središte grada ponovo bude pregaženo. Imamo loša iskustva i nastojat ćemo istrajati u očuvanju sigurnosti naše djece, kao i očuvanju odluka Gradskog vijeća Bihać i Skupštine Unsko-sanskog kantona'', rekao je jedan od okupljenih građana.

Video: Gdje sa 1.300 migranata?

Poslije današnjih nemilih događaja u prihvatnom kampu na lokalitetu Lipa, značajno je pojačana policijska kontrola na ulazu u grad Bihać.

Angažirana je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutarnjih poslova USK, javlja BHRT.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i kantonalni premijer Mustafa Ružnić ponovili su jasan stav protivljenja povratku ilegalnih migranata u Biru, ali i izrazili spremnost na suradnju i zajedničko djelovanje s nadležnim državnim institucijama, te pružanje svakog vida pomoći ljudima koji su ostali bez privremenog smještaja.

Kopirati
Drag cursor here to close