5.0 TDI, pa da mi i Skaka zavidi!

Grad Mostar oborit će rekord na četiri točka

Grad Mostar krajem listopada raspisao je tender za nabavku vozila vrijednog 125.000 KM bez PDV-a, i ukoliko se ova javna nabavka realizira to će biti rekord u posljednje tri godine u BiH.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2019. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar krajem listopada raspisao je tender za nabavku vozila vrijednog 125.000 KM bez PDV-a, i ukoliko se ova javna nabavka realizira to će biti rekord u posljednje tri godine u BiH kada su u pitanju javne nabavke u BiH koje se odnose na nabavku vozila.

Ovo je istaknuto na prezentaciji istraživanja postupka javnih nabavki u BiH u posljednje tri godine, a na koje je utrošeno 3,6 milijardi KM.

Ovo istraživanje proveli su Fond za otvoreno društvo, Transparency International, EDA i Udruženje građana Tender, a istaknuto je i to da se u tenderskoj dokumentaciji praktično nacrta vozilo koje neka institucija želi kupiti.

Najskuplji službeni automobil kupljen u Mostaru

Prema istraživanju koje je jučer objavila Balkanska istraživačka mreža, Medicinski fakultet sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od skoro 85.000 KM, čime je 'zasjeo' na prvo mjesto u kategoriji najskupljih putničkih automobila kupljenih u prvoj polovici 2018. godine.

Navodeći primjere, istaknuto je recimo da će Mostar kupiti Audi A6 5.0 TDI, dok Kalinovik kao jedna mala opština planira nabavku Škode Superb vrijedne 60.000 KM bez PDV.

"Ono što zabrinjava je sve češća izmjena i dopuna tenderske dokumentacije u toku samog postupka", istaknuto je na prezentaciji, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close