'Prijatelji'

Grabar-Kitarović o Mamiću: Nisam ga ni čula ni vidjela više od dvije godine

"Otkud vam ta ideja da mi je prijatelj, tri godine ga nisam vidjela", odgovorila je Grabar-Kitarović, na što joj je novinarka rekla da je sama izjavila da joj je plaćao večere i da su prijatelji.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2018. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za RTL progovorila je između ostalog o svom odnosu sa savjetnikom Dinama Zdravkom Mamićem, koji je uoči izricanja nepravomoćne presude u Osijeku napustio državu i trenutno kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa boravi u BiH, prenosi Hina.

Podsjetimo, Mamića su osudili na šest i pol godina zatvora. Grabar-Kitarović je pitanje novinarke Damire Gregoret o Mamiću prekinula u trenutku kada je novinarka ustvrdila da je Mamić predsjedničin 'prijatelj ili poznanik'.

"Otkud vam ta ideja da mi je prijatelj, tri godine ga nisam vidjela", odgovorila je Grabar-Kitarović, na što joj je novinarka rekla da je sama izjavila da joj je plaćao večere i da su prijatelji.

"Nisam, rekla sam da smo se susretali", uzvratila je predsjednica nakon čega se osvrnula na trenutačnu situaciju oko savjetnika Dinama.

"Nepravomoćne presude ne komentiram, niti osobne odluke bilo kojeg pojedinca. Nisam u kontaktu s njime već sigurno preko dvije godine", rekla je predsjednica za RTL Danas.

"Biste li mu poručili da se vrati u Hrvatsku, nije li ovo izrugivanje hrvatskom pravosuđu?", upitala je novinarka.

''Ne bih kvalificirala o čemu je riječ, ali ja bih osobno uvijek postupila u skladu sa zakonima i propisima, ukoliko se osjećam da sam odgovorna u bilo čemu, tu svoju odgovornost bih dokazala pred hrvatskim pravosuđem. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, znači pravomoćna presuda, ali područje u
kojem to treba raditi je područje pravosuđa koje mora biti neovisno. Nije na meni da procjenjujem bilo čije odluke, rekla je predsjednica nakon ponovljenog pitanja novinarke i dodala da je već rekla kako bi ona osobno postupila.''

Kopirati
Drag cursor here to close