Razmjena podataka

Grabar-Kitarović o izvještaju SOA-e: RH treba surađivati sa susjednim zemljama

Novinare je zanimalo i smatra li da Bosna i Hercegovina stvara probleme Hrvatskoj u vezi s migrantima.
Vijesti / Flash | 04. 06. 2019. u 16:01 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je sigurna zemlja koja treba surađivati sa susjednim zemljama kada je riječ o razmjeni podataka o potencijalnim ugrozama, o kretanjima ljudi posebno kada je riječ o povratnicima iz tzv. Islamske države, iz sirijskog i iračkog rata, komentirala je u utorak predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA),  

U izvješću o radu u prošloj godini SOA je objavila kako je sigurnosna situacija u Hrvatskoj stabilna te da trenutno ne postoje naznake niti vidljivi potencijali njezine značajnije destabilizacije.  

Hrvatska nema razloga za brigu, ali uvijek ima razloga za oprez, kazala je Grabar-Kitarović, ističući da je Hrvatska sigurna zemlja, prenosi Hina. 

"Vjerujem institucijama i agencijama koje se bave zaštitom hrvatskog teritorija. Država nema razloga za brigu, ali ima razloga za oprez, uvijek", izjavila je predsjednica novinarima na konferenciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo". 

Novinare je zanimalo i smatra li da Bosna i Hercegovina stvara probleme Hrvatskoj u vezi s migrantima. 

 "Ja bih voljela vjerovati da ne, ali očito je da problema ima i zato sam rekla da moramo biti u neprestanom kontaktu sa susjednim državama, razgovarati s njima i rješavati sve - ne samo na razini SOA-e, nego i politički", zaključila je hrvatska predsjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close