Pjevala i citirala

Grabar-Kitarović: Ne znam što mi je u genima, da mi je Hercegovina toliko bliska

Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Ja ne znam što je to u mojim genima da je meni ta zemlja toliko bliska.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2019. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reakcije oko rođendanske pjesme koju je otpjevala gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću još se nisu stišale, a već su se pojavile nove snimke

U Gastro Globusu je u petak navečer održana 12. Broćanska večer u Zagrebu na koju su, među ostalim, došli predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je slavio rođendan. Predsjednica mu je pred punom dvoranom otpjevala ''Sretan rođendan''.

Članovi grupe 'Šarmeri' na svojoj su se Facebook stranici pohvalili kako je zabava ponijela i predsjednicu. No, koliko god je poznata po tome da joj je pjesma u srcu, ipak jednu nije pjevala dok je s glazbenicima stajala na pozornici. Naime, 'Šarmeri' su pjevali poznatu pjesmu Mladena Grdovića 'Bolje živim nego ministar', a unatoč veselom ritmu predsjednica nije otpjevala niti jedan stih te pjesme, ali je nakon toga održala govor.

"Ma koliko me napadali, a vi znate nažalost koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati. Jer nisam bitna ja. Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. Jedna duša, a nas dvoje, kako kaže pjesma. I nikada, apsolutno nikada i ni pod koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Ja ne znam što je to u mojim genima da je meni ta zemlja toliko bliska, prenosi RTL.

Ali evo, volim zapjevat’ s vama. Neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti normalan, biti čovjek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega nego jednak kao on. I zato ću zapjevati, jer pjesma, i rane, i dušu liječi i pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice, i Hrvatske, i Bosne i Hercegovine. Zato, dopustite mi da završim, nadam se da mi nitko neće zamjeriti, ali doista ja bih voljela da se jednoga dana ostvari ona 'Uz križ mi napiši, bećarina ova volila je pjesmu i zemlju svojih pradjedova'", rekla je predsjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close