'Lajna'

GP BiH u prvoj polovini godine zabilježila 83 kaznena djela u vezi sa drogom

U izvještajnom periodu otkriveno je više od 38 kilograma marihuane, te manje količine drugih vrsta droge kao što su heroin, kokain, ecstasy, amfetamin i drugi narkotici.
Vijesti / Flash | 21. 08. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija BiH evidentirala je u prvoj polovini ove godine 83 kaznena djela u vezi s drogom, nadležnim tužiteljstvima podnesen je 71 službeni izvještaj, a prijavljeno je 88 osoba.

Od tog broja, njih 81 je državljanin BiH, četiri su državljana Hrvatske, dva državljana Austrije i jedna nepoznata osoba.

Kod nadležnih sudova prekršajno su procesuirane 32 osobe za počinjena 32 prekršaja, rečeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

U izvještajnom periodu otkriveno je više od 38 kilograma marihuane, te manje količine drugih vrsta droge kao što su heroin, kokain, ecstasy, amfetamin i drugi narkotici.

Pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH 15. srpnja su na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, u operativnoj akciji "Žetva" otkrili zasad indijske konoplje.

Tijekom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje, a zbog počinjenja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga uhićene su dvije osobe, oba državljani BiH.

Pripadnici Centralne istražne kancelarije, Odsjek za prikrivene operacije, 25. srpnja su u jutarnjim časovima na području Velike Kladuše uspješno realizirali operativnu akciju “Escobar”, koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih grupa u vezi s neovlaštenim prometom droge, navodi se u priopćenju.

U toj akciji otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj marihuane, koja je distribuirana kako na unutrašnjem, tako i na tržištu EU.

Pripadnici Granične policije su 1. kolovoza na području Gruda uspješno realizirali operativnu akciju “Marihuana”, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Organiziranom akcijom pripadnika Jedinice granične policije Gorica otkriven je zasad marihuane.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i sudac za prethodni postupak Suda u ovoj županiji, koji su naredili da se obavi pretres.

Tijekom pretresa je oduzeto 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, sedam kilograma marihuane, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razno streljivo, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close