Iz ranijih vremena

Govedarica: Sud BiH sve više sliči na Paddya Ashdowna

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 07:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDS neće podržati referendum o NATO-u jer smatra da se radi o tipičnoj dodikovskoj manipulaciji, kaže Vukota Govedarica, predsjednik SDS-au intervjuu za Nezavisne novine.

Govoreći o stavu SDS-a o odluci Suda BiH u vezi s odbijanjem apelacije RS u vezi sa lokacijom u Han Pijesku Govedarica je rekao kako Sud BiH sve više sliči na Paddya Ashdowna iz nekih ranijih vremena.

''Međutim, nije u svemu krivac Sud BiH zato što je iz nekih meni sasvim neobjašnjivih razloga Geodetska uprava RS izložila katastar nepokretnosti u općini Han Pijesak, iako su bili upozoravani da to ne rade jer će tako nešto sigurno omogućiti otvaranje spora pred Sudom BiH zato što u postupku izlaganja sve strane koje misle da polažu pravo na imovinu mogu se prijaviti i pokrenuti postupak. Dakle, glavno pitanje je zašto je Geodetska uprava pokrenula taj postupak izlaganja i tako omogućila Ministarstvu obrane da uđe u spor? Odgovor još ne znamo, ali saznat će se vrlo brzo. Oni su RS napravili veliki problem'', kaže Govedarica.

Govoreći o stavu SDS-a, treba li ući u Akcijski plan za NATO, Govedarica je rekao da koliko god se SNSD sada pokušava oprati, svojevremeno su upravo njihovi funkcioneri usmjeravali BiH k NATO-u.

''Sada je očigledno došlo do velikog zaokreta u politici Milorada Dodika. I da bi dokazao narodu da je to sad neki novi Dodik, čak je spreman da ide dotle da ide sa inicijativom za raspisivanje referenduma'', kazao je Govedarica.

Opozicija neće podržati organizaciju referenduma ako do toga dođe, kaže Govedarica.

''Mi to nećemo podržati jer smatramo da se radi o tipičnoj dodikovskoj manipulaciji. On time RS samo bespotrebno uvlači u konflikt. Mislim da on ipak neće raspisati taj referendum, a na kraju krajeva i njegove izjave su potpuno neodređene. On je potpuno vremenski neodređen po tom pitanju, što ukazuje na manipuliranje'', kaže Govedarica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close