Zakonski okvir

Gorska služba spašavanja predlaže europska rješenja za zakonski okvir u BiH

Zakonski okvir u kojemu službe gorskog spašavanja, kao nevladine udruge, imaju javne ovlasti u spašavanju na teško pristupačnim terenima, ujedno je najučinkovitiji budući zakonski okvir zaštite i spašavanja i u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 11. 09. 2018. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Gorske službe spašavanja u BiH (GSS u BiH) informirala je predstavnike Evropske komisije o poteškoćama, zaprekama i nedostacima što ih sadašnji pravni okvir zaštite i spašavanja postavlja pred službe gorskog spašavanja te predložili rješenja, sukladno iskustvima i pravnoj regulativi u državama Europske unije. 

''Zakonski okvir u kojemu službe gorskog spašavanja, kao nevladine udruge, imaju javne ovlasti u spašavanju na teško pristupačnim terenima, ujedno je najučinkovitiji budući zakonski okvir zaštite i spašavanja i u Bosni i Hercegovini. Taj zakonski okvir koristi većina država Europske unije'', naglašeno je iz GSS u BiH. 

Susret je upriličen u sjedištu Izaslanstvu Europske unije u Bosni i Hercegovini, a GSS u BiH prezentirao je predstavnicima Europske komisije aktivnosti u zaštiti i spašavanju. Razgovarali su i o aktualnom statusu i ulozi gorskog spašavanja u sustavu civilne zaštite u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close