Mandat od šest godina

Gordana Tadić svečano prisegnula

Brojni tužitelji i uposlenici Tužiteljstva BiH uputili su čestitike Gordani Tadić
Vijesti / Flash | 28. 01. 2019. u 14:21 Bljesak.info
Kopirati
Foto: VSTV / Svečana prisega

Gordana Tadić, nakon imenovanja za glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, danas je u Visokom sudbskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH dala svečanu prisegu povodom imenovanja za glavnu tužiteljicu na mandatno razdoblje od šest godina.

Nakon potpisivanja prisege, kao nositeljica jedne od najviših dužnosti u pravosudnim institucijama na razini Bosne i Hercegovine, Tadić je istaknula da će u svom radu ulagati maksimalne napore u jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini na putu europskih integracija, kao i raditi za dobrobit svih bh. građana i zaštiti njihovih prava i sigurnosti, prenosi Fena.

Također, nakon imenovanja na tu dužnost, brojni tužitelji i uposlenici Tužiteljstva BiH uputili su čestitike Gordani Tadić povodom imenovanja na dužnost glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz te institucije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gordana Tadić diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1985. godine, a pravosudni ispit položila je 1995. godine. Od kolovoza 1985. godine do svibnja 1996. godine radila je kao samostalna pravna referentica u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”.

Pravosudnu karijeru započela je u Osnovnom javnom tužiteljstvu u Živinicama, gdje je obavljala dužnosti stručne suradnice od svibnja 1996. godine do srpnja 1997. godine, a potom je do studenoga 2003. godine obavljala dužnost zamjenice tužitelja Općinskog tužiteljstva u Živinicama.

Dužnost tužiteljice Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije obavljala je od studenoga 2003. do kraja 2011. godine u Odjelu za gospodarski kriminal, korupciju i utaju poreza, dok je poslove zamjenice glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije obavljala od 2012. godine do prosinca 2013. godine.

Na poziciju tužiteljice Tužiteljstva BiH imenovana je 1. prosinca 2013. godine, dok je za zamjenicu glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine imenovana 1. kolovoza 2014. godine.

Za zamjenicu rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH i rukovoditeljicu Odsjeka I imenovana je 19. veljače 2014. godine, od kada rukovodi Posebnim odjelom za ratne zločine u Tužiteljstvu BiH.

Tadić je za rukovoditeljicu Posebnog odjela za ratne zločine imenovana 25. kolovoza 2014. godine, nakon izbora za zamjenicu glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Odlukom Visokoga sudskog i tužiteljskog vijeća od 29. rujna 2016. godine obavljala je dužnost vršiteljice dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon što je dotadašnji glavni tužitelj Goran Salihović suspendiran, a potom i pravomoćno smijenjen s te funkcije.

Kopirati