76 ''za'', 13 ''protiv''

Gordan Jandroković novi predsjednik Hrvatskog sabora

Vijesti / Flash | 05. 05. 2017. u 15:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski sabor izabrao je u petak poslijepodne za svoga novog predsjednika HDZ-ova Gordana Jandrokovića, prethodno je i formalno te dužnosti razriješio Božu Petrova, a raspravu o smjeni na čelu parlamenta oporba je iskoristila kako bi opetovala da HDZ nema "stvarne" većine, da je postojeća nastala trgovinom, ucjenama i spletkarenjem, problematizirala se i cijena glasa koji je nezavisni Željko Glasnović dao HDZ-u, javlja Hina.

Jandroković je izabran većinom glasova, od 89 nazočnih, 'za' njegov izbor bilo je 76 zastupnika, 13 protiv, nitko suzdržan. Bivšeg potpredsjednika Sabora za predsjednika je predložio njegov HDZ-a sa partnerima, a potpisima su se pridružili i Ivica Mišić (PH), nezavisni Marin Škibola, Željko Glasnović i Tomislav Saucha.

Jandroković ima dugogodišnje političko iskustvo, ovo mu je peti mandat, bio je ministar vanjskih poslova, potpredsjednik Vlade kada je Hrvatska postala članica NATO-a... Siguran sam da će dužnost obnašati časno dostojanstveno i odgovorno, rekao je u ime HDZ-a Branko Bačić.

Kopirati
Drag cursor here to close