Sjednica vijeća

Godišnji milijunski prihod Grada: Odluka o pristojbama vraćena na doradu

S obzirom da su vijećnici iznijeli niz sugestija na ovu Odluku, prema prijedlogu vijećnika Marka Novaka ona je vraćena na doradu u formi Nacrta, a sve eventualne primjedbe i prijedloge vijećnici će dostaviti Stručnoj službi Gradskog vijeća.
Vijesti / Flash | 29. 06. 2021. u 17:43 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski vijećnici danas su trebali raspravljati o Odluci o gradskim administrativnim pristojbama s tarifom administrativnih taksi, međutim zbog velikog broja primjedbi vijećnika odlučeno je da se ta odluka vrati na doradu predlagaču.

S obzirom da su vijećnici iznijeli niz sugestija na ovu Odluku, prema prijedlogu vijećnika Marka Novaka ona je vraćena na doradu u formi Nacrta, a sve eventualne primjedbe i prijedloge vijećnici će dostaviti pismeno Stručnoj službi Gradskog vijeća.

Tijekom rasprave o odluci prihvaćena su tri amandmana na Odluku vijećnika Jasmina Pandura iz komisija mladih, a riječ je o smanjenju taksi za mlade do 30 godina iz oblasti trgovačke, ugostiteljske i obrtničke djelatnosti.

Prema riječima predlagača Odluke o gradskim administrativnim pristojbama s tarifom administrativnih taksi Predraga Šupljeglava, Grad Mostar od administrativnih taksi godišnje uprihodi oko milijun KM.  

Inače, prethodna Odluka o gradskim administrativnim pristojbama s tarifom administrativnih taksi koja se sada primjenjuje donesena je 2010 godine. Od tada došlo je do promjena određenih zakona i podzakonskih propisa koje nažalost Grad nije mogao ugraditi u odluku i primjenjivati.

Kopirati
Drag cursor here to close