Nema dogovora

Godinu dana nakon izbora Čapljina bez predsjednika Općinskog vijeća

Sjednice već godinu dana vodi dopredsjedatelj Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević (HDZ BIH).
Vijesti / Flash | 23. 12. 2017. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinu dana nakon konstituiranja Općinskog vijeća Čapljina ovo zakonodavno tijelo jedinice lokalne samouprave na jugu Hercegovine i dalje je bez predsjedatelja.

Naime, sukladno Statutu Općine Čapljina, predsjedatelj Općinskog vijeća Čapljina ne može biti iz reda istog naroda kao i načelnik Općine, tako da ovo mjesto pripada kandidatu iz reda bošnjačkog naroda, s obzirom da u OV Čapljina nema predstavnika iz reda srpskog naroda, niti iz reda ostalih.

Trakavica oko izbora predsjedatelja Općinkog vijeća Čapljina traje od 30. studenog prošle godine, kada je konstituirano Općinsko vijeće, a kada se iz koalicije SDA/SBB nisu mogli dogovoriti oko kandidata za ovu dužnost.

Sjednice od tada vodi dopredsjedatelj Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević (HDZ BIH).

Na sjednici koja je održana u petak, na prijedlog vijećnice Lejle Bitange u Dnevni red uvrštena je točka izbora predsjedatelja Općinskog vijeća Čapljina. Točka Dnevnog reda nije usvojena jer se koalicija SDA/SBB nije mogla usuglasiti oko kandidata.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ BiH Čapljina Jelena Borovac reagirala je na ovu točku Dnevnog reda i iznijela stav vijećnika HDZ BiH Čapljina kazavši kako će vijećnici HDZ BiH Čapljina ostati suzdržani pri glasovanju jer ne žele Bošnjacima birati predstavnike.

Lokalni parlament u Čapljini tako će ući u 2018. godinu bez predsjedatelja Općinskog vijeća ove jedinice lokalne samouprave.

Kopirati
Drag cursor here to close