Adis Šehović i Davor Vujinović

Godina od ubojstva sarajevskih policajaca: Otkrivena spomen-ploča

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. listopada 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2019. u 11:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nazočnosti članova obitelji, prijatelja, kolega i predstavnika vlasti, povodom godišnjice od ubojstva policijskih službenika MUP-a Županije Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na mjestu ubojstva u Sarajevu, u subotu je otkrivena spomen-ploča.

''Zaustavi ovdje svoj korak, izmoli molitvu, prouči Fatihu. Mi smo pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji obranili u ratu'', napisano je na spomen ploči ubijenim policajcima.

Foto: Anadolija / Godina od ubojstva sarajevskih policajaca: Otkrivena spomen-ploča

Nazočni su poručili da su Adis i Davor radeći svoj posao dali ono najdragocjenije - život.

Ministar unutarnjih poslova u Vladi ŽS Admir Katica izjavio je da se danas sjećaju kolega koji su dali svoj život štiteći građane.

''Ovo je tužan dan za pripadnike MUP-a ŽS. Sjećamo se naših kolega koji su svoje živote dali radeći policijski posao, radeći ono što je suština našeg posla, a to je da budemo na prvoj liniji fronta kada se borimo za sigurnost građana. To je opasan posao i upravo je ovo pokazatelj koliko je to opasan i koliko je vrijedan pažnje i svake pohvale svaki policijski službenik koji radi taj posao'', poručio je Katica.

Foto: Anadolija / Godina od ubojstva sarajevskih policajaca: Otkrivena spomen-ploča

Podsjetio je da je istraga u ovom predmeti u nadležnosti Županijskog tužiteljstva ŽS.

''Ono što mi daje nadu i optimizam da ćemo uraditi sve što je moguće da se ovo dovede do kraja je to da su i policijski komesar i uprava policije inicirali kod Županijskog tužiteljstva formiranje jednog posebnog tima koji će se baviti ovim kaznenim djelom'', rekao je Katica.

Ranije danas počeo je Prvi memorijalni turnir u malom nogometu ''Adis & Davor'', u sportskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.

Foto: Anadolija / Godina od ubojstva sarajevskih policajaca: Otkrivena spomen-ploča

''Prošla je godina dana od ubojstva naših policijskih službenika. Organiziran je Memorijalni turnir na kojem sudjeluje 26 ekipa iz policijskih agencija BiH. Izgrađeno je i spomen-obilježje da se sjećamo naše braće - Adisa i Davora, koji su baš na ovom mjestu ubijeni. Nećemo ih zaboraviti. Nećemo zaboraviti njihove obitelji. Znam da obiteljima ne možemo nadoknaditi taj gubitak, ali barem možemo biti uz njih da im olakšamo taj gubitak'', rekao je Sadik Ećo, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Županije Sarajevo.

Prema njegovim riječima, svakodnevno su u kontaktu s obiteljima. Poručio je da je teško i njemu i svakom policijskom službeniku jer počinitelji nisu pronađeni.

Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. listopada 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. Njihove ubojice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

Foto: Anadolija / Godina od ubojstva sarajevskih policajaca: Otkrivena spomen-ploča
Kopirati
Drag cursor here to close