PRESS

Za 24 sata u FBiH testirano 329 osoba, potvrđena 23 pozitivna slučaja

Gradovi sa najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo sa po 48, te Široki Brijeg sa 43 slučaja.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2020. u 12:00 Bljesak.info
Obraćanje predstavnika federalnih institucija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa priopćio je danas da je u Federaciji BiH u protekla 24 sata na koronavirus testirano 329 osoba, a među njima je bilo 23 nova potvrđena slučaja.

Musa je dodao da je u Federaciji BiH ukupno testiranih na koronavirus 5.320 osoba, od čega je potvrđenih slučajeva bilo 525. Prema spolnoj strukturi, žene su činile 54 posto, a muškarci 46 posto.

Gradovi sa najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo sa po 48, te Široki Brijeg sa 43 slučaja.

''Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, trenutno je u FBiH hospitalizirano 65 pacijanta pozitivnih na Covid-19, a šest pacijenata je na respiratoru'', naveo je Musa.

Zaključno sa današnjim danom, kako je dodao, u Federaciji BiH imamo 29 oporavljenih pacijenata, a narednih dana se očekuje i dalje povećanje ovog broja jer je dosta pacijenta kojima ističe period izolacije.

Od 22 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH podjednaka je zastupljanost oba spola, a što se tiče starosne strukture 64 posto pacijenata bilo je u dobi preko 65 godina.

Musa je ponovno apelirao na građane da se pridržavaju mjera socijalne distance, da izbjegavaju okupljanja, što je važno spomenuti u i ovom blagdanskom razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close