Potpora stranke

Glavni odbor SDA podržao rad Novalića i Zvizdića

Vijesti / Flash | 27. 07. 2017. u 17:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (GO SDA) izrazio je danas punu podršku radu premijera Federacije BiH Fadila Novalića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića'', rekao je v.d. glavnog tajnika SDA Halid Genjac.

''U više navrata diskutanti su na sjednici zatražili da GO SDA pozove članice parlamentarne većine na svim razinama da prestanu s destabilizacijom parlamentranim većina i otežavanjem rada vlada na svim razinama, a da se u nadolazećem razdoblju posvete pronalaženju rješenja dogovorima u institucijama BiH s ciljem da se nadolazećem razdoblju do izbora na najbolji način iskoristi za rješavanje ključnih pitanja od interesa za sve građane u BiH'', naglasio je Genjac.

U pauzi sjednice GO SDA, koji zasjeda u Doboju, kazao je novinarima da je uvodno izlaganje o aktualnoj političkoj situaciji na sjednici GO SDA podnio predsjednik Stranke Bakir Izetbegović.

Bilo je riječi i o rezultatima i aktualnim prioritetima u nadolazežem razdoblju Federalne vlade i Vijeća ministara BiH, a o čemu su uvodna izlaganja podnijeli federalni premijer Fadil Novalić i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

''Jedna od značajnih točaka današnjeg rada su mjere za poboljšanje položaja povratnika na prostor entiteta RS'', rekao je Genjac ističući da veliki broj diskutanata sudjeluje u raspravi i da se razgovara o svim aspektima navedenih tema.

GO SDA će, kako je naveo, razmatrajući mjere za poboljašanje položaja povratnika na prostoru entiteta RS saslušati uvodna izlaganja i nastojat će, što je moguće konretnije, govoriti o mjerama koje treba poduzeti sa personalnim zaduženjem i rokovima.

Genjac je svim građanima BiH čestitao 27. srpanj, dan kada su prije 76 godina narodi i narodnosti BiH zajedno ustali u borbu protiv fašizma.

''To je još jedan od dana koji potvrđuje da je BiH zasnovana na zajedništvu i da najbolje rezultate postiže u zajedništvu te da je značajna tradicija BiH u borbi protiv fašizma'', rekao je Genjac.

Kopirati
Drag cursor here to close