Vremeplov

Glas za Uborak od prije 15 godina

Vijećnik u Gradskom vijeću Mostara Adnin Hasić bio je iznio inicijativu da se ulici u naselju Gornji Zalik koja nije imala naziva da ime ''Ulica žrtava Uborka.''
Vijesti / Flash | 17. 06. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još prije 15 godina upozoravalo se na zločin kraj Mostara koji još uvijek nema sudski epilog.

Naime, tada je vijećnik u Gradskom vijeću Mostara Adnin Hasić pokrenuo inicijativu da se jedna od ulica u mostarskom naselju Zalik imenuje u čast žrtava na Uborku.

''Vijećnik u Gradskom vijeću Mostara Adnin Hasić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je iznio inicijativu da se ulici u naselju Gornji Zalik koja sada nema naziva da ime dobije ime ''Ulica žrtava Uborka'', objaljveno je na stranicama portala 16. lipnja 2005. godina.

No, do toga neće doći, baš kao ni do sudskog procesuiranja odgovornih za zločin. 

Naime, nedavno su predstavnici Udruženja članova obitelji stradalih na Uborku i Sutini 1992. ponovno upozorili  kako je zločin na Uborku i Sutini prvi i najveći zločin u Mostaru i Hercegovini, te da do danas nitko za njega nije odgovarao.

I ove godine su rekli kako očekuju da ovaj zločin konačno dobije svoj pravosudni epilog, da počinitelji zločina budu adekvatno kažnjeni, jer samo na taj način žrtve će dobiti svoj smiraj, a obitelji minimalnu satisfakciju.

Tih dana u mjestima Bijelo Polje i Vrapčići, sjeverno od Mostara, na svom kućnom pragu ubijeni su i članovi obitelji Ćućurović, Cokić, Azinović, Kolobara i Grebović. Hasić ističe kako je ovaj ratni zločin, prvi masovni zločin u Mostaru u proteklom ratu, davno istražen i dokumentiran, ali nikada nije doživio sudski epilog. 

Kopirati
Drag cursor here to close