NOvi ''udar''

Glas iz Beograda: Teroristi se već okupljaju u BiH

Vijesti / Flash | 12. 12. 2016. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje četiri mjeseca traje egzodus terorista u zemlje EU, dok se na Balkanu oni okupljaju prvenstveno u BiH, odakle je moguće da će ići na izvođenje terorističkih napada u EU, rekao je predsjednik beogradskog Foruma za terorizam i tranziciju sigurnosti Milan Pašanski.

"Postoje tri punkta gdje se već okupljaju teroristi - jedan je Kosovo i Metohija, drugi Sandžak u manjoj mjeri, to je ta čuvena 'zelena transverzala', a treći je prvenstveno BiH. Oni će se tu nakupiti u najvećoj količini i to se već događa, oni se već okupljaju. Lako je moguće da će posebno iz BiH ići na izvođenje terorističkih akcija u EU", ocijenio je Pašanski za televiziju Pink.

Naveo je kako teroristi Islamske države već uvelike prelaze u Anadoliju, te podsjetio da su europske službe sigurnosti objavile kako se u EU već vratilo 1.700 pravih terorista, a ne onih koji su sudjelovali u ratu, prenijela je Srna.

Pašanski je napomenuo kako se spominju brojke da u EU trenutno živi od 35 do 45 milijuna muslimana, odnosno šest posto ukupnog stanovništva EU, te ističe da je dovoljno da samo jedan, najmanji mogući postotak od toga bude militantan.

"Sigurnosni sustav EU nisu u stanju uhvatiti se u koštac s tim, sada već domaćim terorizmom", rekao je Pašanski, koji smatra da će sljedeći veliki teroristički akt biti izveden u nekoj nuklearnoj elektrani.

Navodi kako bi, nažalost, jedino takav napad mogao napokon ujediniti cijelu međunarodnu zajednicu u borbi protiv terorizma.

Kopirati
Drag cursor here to close