Neće biti suglasja

Genjac: Proglašenje štetnim po vitalni interes potpisalo pet bošnjačkih izaslanika

Vijesti / Flash | 04. 05. 2017. u 12:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Kluba bošnjačkih izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac, nakon što je prihvaćen zahtjev Kluba izaslanika HDZ-a BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku, je kazao da je tekst koji je predložen štetan po vitalni interes bošnjačkog naroda te da upućuju Kolegiju izjavu o tome.

Po njegovim riječima, proglašenje štetnim po vitalni interes potpisalo je svih pet izaslanika iz Kluba bošnjačkog naroda.

Nakon toga, u skladu s procedurom, imenovana je tročlana Komisija koja bi u roku od pet dana trebala pokušati riješiti to pitanje. U Komisiji su Halid Genjac, Bariša Čolak i Sredoje Nović.

Predsjedavajući Doma Bariša Čolak je, citirajući Poslovnik Doma naroda, kazao da ako komisija ne uspije u roku od pet dana riješiti pitanje, predmet se upućuje Ustavnom sudu BiH koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost predmeta.

"Obzirom da sam siguran da neće biti suglasja, ja ne mogu dati suglasnost na to, predlažem da samo konstatiramo da se nismo usuglasili i predlažem da se Ustavnom sudu BiH po hitnom postupku uputi prijedlog kako bi se preispitala proceduralna ispravnost predmeta", kazao je Čolak.

Nakon njegovog prijedloga data je kraća pauza u zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close