divlji u srcu

Geert Wilders traži zatvaranje džamija i zabranu Kurana

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 07:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka nizozemskog desnog populista Geerta Wildersa ušla je u izbornu kampanju sa zahtjevom da se u Nizozemskoj zatvore sve džamije i zabrani Kuran. Wilder je svoj stranački program za parlamentarne izbore 2017. objavio u četvrtak navečer putem Twittera, s naglaskon na "de-islamizaciju" njegove zemlje.

Prema posljednjim anketama, PVV bi mogao biti najjača snaga na izborima. U izbornom programu zahtijevaju "zatvaranje svih džamija i islamskih škola, zabranu Kurana." Više detalja nije objavljeno. Wilders također namjerava migrantima iz muslimanskih zemalja zabraniti ulazak u Nizozemsku, zatvoriti centre za azilante i zabraniti javno nošenje odjevnih predmeta koji skrivaju lice žene.

Državna izdvajanje za pomoć nerazvijenima i druga, po njegovom sudu, nepotrebna ulaganja trebalo bi preusmjeriti u jačanje vojnog i policijskog proračuna, navodi se u Wildersovom političkom programu.

Ovaj desni populist već mjesecima vodi u raznim anketama popularnosti. Treba, međutim, istaknuti kako je i dalje vrlo udaljen od mogućnosti da sastavi neku većinsku vladu. Naime, istraživanje Ipsos instituta s početka kolovoza predviđa PVV-u 27 od ukupno 150 mjesta u nizozemskom parlamentu.

Kopirati
Drag cursor here to close