Mektićeve brojke

Gdje su nestali migranti?

Prema Mektićevom izračunu ka Hrvatskoj je do sada uspjelo nastaviti put barem devet tisuća migranata, iako podaci hrvatskog MUP-a sugeriraju kako je ta brojka puno manja.
Vijesti / Flash | 21. 08. 2018. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u utorak je ponovo ustvrdio kako je najveći dio od oko jedanaest tisuća ilegalnih migranata koji su od početka godine ušli u BiH već napustio teritorij BiH i nastavio put ka Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije.

On je na konferenciji za novinstvo, održanoj u Banjoj Luci, kazao kako u BiH trenutačno boravi tek oko dvije tisuće ilegalnih migranata.

''U Bihaću je oko 700 tih ljudi, u Velikoj Kladuši isto toliko, u hotelu "Sedra" (kod Cazina) oko 200 i možda još neki manji broj u drugim mjestima i to je sve'', kazao je Mektić, prenijela je Hina.

Prema tom izračunu ka Hrvatskoj je do sada uspjelo nastaviti put barem devet tisuća migranata, iako podaci hrvatskog MUP-a sugeriraju kako je ta brojka puno manja.

Na pitanje kako komentira ovakve razlike u procjenama, ministar Mektić je kazao kako su moguća samo dva odgovora: ili hrvatska policija sve te ilegalne migrante nije otkrila nakon prelaska granice ili ih jednostavno nije registrirala.

Kategoričan je u tvrdnji kako te tisuće migranata definitivno nisu u BiH, jer bi ih se negdje moralo vidjeti.

''Gdje su ti ostali ljudi'', upitao je Mektić dodajući kako je svima jasno da nitko od migranata nije zainteresiran za ostanak u BiH, kao i da policijske agencije u toj zemlji imaju precizne podatke o broju ''ilegalaca'' koji su ušli u zemlju.

S druge strane, hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odbacio je izjave da se osam tisuća migranata, kojih je manje u BiH, nalazi u Hrvatskoj te ustvrdio da broj nezakonitih prelazaka cijele granice, uključujući i onu sa Srbijom, ove godine iznosi ukupno 3200 osoba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close