Zbog droge i oružja

Široki Brijeg: ''Gastarbajteri'' ostaju u zatvoru

Osumnjičenici imaju mogućnost pobijanja odluke podnošenjem žalbe Vrhovnom sudu F BiH.
Vijesti / Flash | 25. 05. 2018. u 19:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu odlučilo je da sva šestorica osumnjičenika u akciji „Gastabajter“ ostaju u pritvoru još dva mjeseca, zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedozvoljenog držanja oružja i odavanja službe tajne, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Osumnjičenim Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) pritvor je produljen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i nastaviti činiti kaznena djela, dok se T.P. (39) u pritvoru nalazi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

“Podsjećam, Ž.M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama sa područja Ljubuškog”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Pored toga, pripadnik grupe J.P. se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

Osumnjičenici imaju mogućnost pobijanja odluke podnošenjem žalbe Vrhovnom sudu F BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close