Sastanak

Galić - Trischak: Granična policija BiH suočava se s velikim izazovima

Galić i zapovjednik Trischak naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje te zaključili da se kvalitetno na globalne probleme može odgovoriti samo uz zajedničku pomoć i suradnju.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O aktualnom stanju u vezi migrantske krize i virusa COVID-19 ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je danas u Sarajevu sa zapovjednika EUFOR-a Reinhardaom Trischakom i suradnicima.

Galić je istaknuo kako se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima radi navedenih globalnih problema te da, unatoč nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta, ulažu sve napore u zaštiti granice i pridržavaju se svih dogovorenih mjera s ciljem suzbijanja korona virusa.

„Situacija se mijenja iz sata u sat pa sukladno tome mijenjamo i poduzimamo sve preventivne mjere. U intenzivnoj smo komunikaciji s nadležnim tijelima i ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja te obavljamo poslove iz naše nadležnosti,  u skladu s dogovorenim mjerama“, istaknuo je.

Također, razmatrala su se i odgovarajuća pitanja oko režima prelaska granice EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu.

Galić i zapovjednik Trischak naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje te zaključili da se kvalitetno na globalne probleme može odgovoriti samo uz zajedničku pomoć i suradnju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close