Službeno

FUP o istrazi ubojstva Lane Bijedić: Nije bilo sukoba vještaka i tužitelja

Vještaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze provedenih vještačenja, kažu iz FUP-a.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2020. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Studenci - mjesto gdje je pronađeno tijelo

Nakon što je u MUP-u Zapadnohercegovačke županije otvorena interna istraga o plasiranju neistinitih informacija sa sastanka od 12. veljače, a u kojima se tvrdilo da je Lana Bijedić, počinila samoubojstvo, iz FUP-a, čiji vještaci sudjeluju u istrazi, Dnevni avaz dobio je službeni stav o njihovoj ulozi u ovom predmetu.

''Vještaci Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije u sklopu planiranih aktivnosti, sudjelovali su na radnom sastanku u MUP-u ŽZH, a koji je bio posvećen istrazi u vezi smrti Lane Bijedić. Tom prilikom vještaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze provedenih vještačenja, te drugih provedenih aktivnosti. Istovremeno uvažavajući i odrednice specifične za forenzičko kriminalističke istrage, davali su i određene prijedloge i sugestije, svakako sve sa ciljem rasvjetljavanja svih činjenica vezanih za smrt Lane Bijedić'', naveli su u odgovoru na upit iz FUP-a.

Također su naveli da se tijekom razgovora i provedenih analiza razgovaralo o nizu značajnih parametara, uključujući i mogućnosti dodatnih aktivnosti u okviru postojeće istrage.

''Vještaci nisu, niti im je to u djelokrugu rada spominjali kvalifikaciju djela, odnosno događaja. Tijekom sastanka nije došlo do verbalnog sukoba između vještaka i prisutnih tužitelja, čak štoviše vještaci su ostvarili iznimno kvalitetnu i korektnu komunikaciju, kako sa prisutnim tužiteljima, tako i predstavnicima KMUP-a ŽZH, koji su se vještacima zahvalili na stručnom i profesionalnom radu'', kažu na kraju odgovora iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close