Krivotvorenje

FUP o akciji 'Memory'

Vrše se pretresi na 11 lokacija na području navedenih županija, a koje koriste osumnjičene osobe inicijala J.M. (1967.), S.J. (1978.), S.N. (1987.), M.Š. (1991.), Š.B. (1986.) i M.K.D. (1989.), a koji se sumnjiče za navedena kaznena djela.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2019. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo 16.12., započeli sa realiziranjem  operativne akcije kodnog naziva ''Memory'' na području Tuzlanske, Sarajevske i Hercegovačko-neretvanske županije, a vezano za kazneno djelo ''Udruživanje radi činjenja kaznenog djela'' iz člana 340., a u vezi s kaznenim djelom ''Zloupotreba položaja ili ovlaštenja'' Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na 11 lokacija na području navedenih županija, a koje koriste osumnjičene osobe inicijala J.M. (1967.), S.J. (1978.), S.N. (1987.), M.Š. (1991.), Š.B. (1986.) i M.K.D. (1989.), a koji se sumnjiče za gore navedena kaznena djela.

Osoba J.M. se sumnjiči da je u periodu od srpnja 2017. godine do danas, organizirao grupu ljudi u sklopu Udruženja ''Bosanski muzej sjećanja'' u okviru kojeg djeluju Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru, a u namjeri da sebi i drugima pribave protupravnu imovinsku korist, na način da su tijekom navedenog perioda kontinuirano vršili prodaju krivotvorenih karata, a da su novac od prodaje istih zadržavali za sebe, što je protivno članu 4. Zakona o udruženima i fondacijama FBiH,  znajući da se sav prihod od prodaje ulaznica mora položiti na račun udruženja i koristiti za ostvarivanje ciljeva istih.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim kaznenim djelima, a koji su traženi Naredbom Suda i bit će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon lišenja slobode osumnjičenih osoba ista će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, priopćili su iz Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close