HSPF-u promijenjeno ime

FTV izbrisala ''hrvatski''

Naime, iz HSPF-a poručuju kako je u prilogu emisije ''Federacija danas'' izmijenjen je naziv njihove Udruge na način da je ''Hrvatski studentski politološki forum'' preimenovan u ''Studentski politološki forum''.
Vijesti / Flash | 18. 05. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) oštro osuđuje izvještavanje novinarke Maje Popović sa Federalne televizije (FTV) o Simuliranom parlamentu 2019. zbog izrazito pristranog, neobjektivnog i tendencioznog priloga.

''Bilo nam je iznimno zadovoljstvo što je naš tradicionalni projekt 'Simulirani parlament' popraćen  od strane javnih servisa (BHRT, FTV) te od niza medija i novinskih agencija kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na korektnom izvještavanju. Međutim, jednako tako uvelike smo razočarani neprofesionalnim izvještavanjem Federalne televizije s ovoga događaja, koje je ispunjeno netočnim informacijama i subjektivnim stavovima, što bi za javni medij trebalo biti nedopustivo'', navodi se u priopćenju HSPF-a.

Izostavljeno ime

Naime, iz HSPF-a poručuju kako je u prilogu emisije ''Federacija danas'' izmijenjen je naziv njihove Udruge na način da je ''Hrvatski studentski politološki forum'' preimenovan u ''Studentski politološki forum''.

''Ovime je selektivno izostavljena naša glavna identitetska odrednica 'hrvatski', što uvijek s ponosom ističemo budući da smo jedina studentska udruga u BiH sa hrvatskim predznakom'', navodi se.

Napominju kako zaključuju da se ne radi o slučajnoj pogrešci, jer je iz nastavka priloga u kojemu novinarka  samovoljno tumači i određuje značenje stavova koje su izrekli predstavnici organizacija te ih,  ponovno selektivno, pripisuje pojedinim političkim akterima.

Novinarka dala svoje mišljenje

U priopćenju napominju i pristranost novinarke, obzirom kako kraj priloga koji završava riječima: ''Zbog ovakvih stavova, definitivno smo sigurni da se politička situacija u Bosni i Hercegovini neće uskoro promijeniti''.

''Ne ulazeći u to je li ovo pojedinačan stav spomenute novinarke ili stav cjelokupnog javnog servisa FTV-a, budući da je 'definitivni' zaključak iznesen u množini, čvrsto smo uvjereni kako zadaća javnih servisa i njegovih djelatnika nije donošenje zaključaka ni proricanje budućnosti, već istinito, vjerodostojno i objektivno informiranje gledatelja na kojima ostaje donošenje zaključaka i kreiranje mišljenja'', poručuju iz HSPF-a.

HSPF izražava žaljenje zbog selektivnog izvještavanja te neprimjerenih i nepotrebnih komentara iznesenih u prilogu, a pogotovo što je dopušteno prikazivanje istih na jednom od javnih servisa u BiH.

Cijeli prilog možete pogledati ovdje. 

Kopirati
Drag cursor here to close