Nije riječ o terorizmu

Francuski predsjednik potvrdio: Avion se srušio

Vijesti / Flash | 19. 05. 2016. u 12:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Francois Hollande također je rekao da sve prikupljene informacije govore da se avion na letu MS804 srušio, dodavši da nikakve hipoteze o rušenju još nisu potvrđene.

"Informacije koje su prikupili ministri, članovi vladi i, naravno, egipatske vlasti, potvrdile su da se avion, nažalost, srušio. Izgubljen je", rekao je Hollande.

Podsjetimo, avion EgyptAira koji je poletio u srijedu navečer iz Pariza prema Kairu nestao je s radara, a posljednji je put viđen iznad Sredozemlja.

''Oko 3,29 sati po lokalnom vremenu, dok se nalazio u egipatskom zračnom prostiru, avion je nestao s grčkih radara...Srušio se oko 130 milja od otoka Karpatosa, smještenog između Rodosa i Krete'', naveo je izvor iz grčkog civilne avijacije za AFP.

Avion se srušio u more, kazali su i dužnosnici egipatske civilne avijacije, pod uvjetom anonimnosti, dodavši da inicijalni nalazi potvrđuju da se Airbus320 nije spustio niti na jedan aerodrom.

"Dobro obaviješteni izvor u EgyptAiru rekao je da je zrakoplov na letu MS804, koji je poletio iz Pariza u 23,09 prema Kairu nestao s radara", kazala je kompanija na svom službenom Twitter profilu.

U avionu Airbusu A320 bilo je 59 putnika i sedam članova posade. Među putnicima je bilo i troje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close