Reakcija na izjave iz UABNOR-a

Fra Miljenko Stojić za Bljesak: Nitko nije zatražio dokumentaciju o pobijenim franjevcima u Mostaru

Hercegovački franjevci potvrdili su nam da ih nitko iz UABNOR-a nije kontaktirao po pitanju dokumentacije o pobijenim franjevcima u Drugom svjetskom ratu.
Vijesti / Flash | 10. 02. 2018. u 10:50 Bljesak.info
Kopirati

''Nitko se još nije obratio Vicepostulaturi 'Fra Leo Petrović i 65 subraće' niti me je itko osobno zvao iz UABNOR-a vezano za dokumentaciju o pobijenim franjevcima 1945. godine u Mostaru'', izjavio je za Bljesak.info vicepostulator fra Miljenko Stojić komentirajući izjavu predsjednika mostarskog UABNOR-a Seada Đulića koji je u petak kazao da pokušavaju doći do dokumentacije.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Hercegovačke franjevačke provincije potvrdili su za Bljesak.info da im se nitko nije obratio vezano za ovaj slučaj, a istu potvrdu smo dobili i od Franjevačkog samostana u Mostaru.

Podsjećamo, predstavnici Udruge boraca i antifašista Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar u petak su kazali da pokušavaju doći do neophodne dokumentacije o ubojstvu franjevaca koje se dogodilo 14. veljače 1945. godine u Mostaru, kako bi Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a podnijeli prijavu za ratni zločin.

''Neka se to, jednostavno, istraži i neka, konačno, istina izađe na vidjelo. Ako je to točno, nemam razloga ni sumnjati ni 'a priori' vjerovati. Jer, zapravo, zadnjih 25 godina grad je taoc te nesretne smrti, ubojstva, i ja i na ovaj način molim franjevce da nam daju dokumentaciju o tome. Jer, nikome od nas ne treba nikakva mrlja'', istaknuo je u petak Đulić.

Kopirati