Olujno nevrijeme

FOTO/VIDEO | Potop na Malti, Vatrene na jugu Europe dočekalo nevrijeme, poplave paralizirale zemlju

Otok Gozo praktično se jutros probudio sav pod vodom, a neke ulice su doslovno postale nove rijeke.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2021. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na Malti, gdje će u četvrtak u 20.45 sati odigrati susret pretposljednjeg kola kvalifikacija za SP u Kataru sljedeće godine. Prije zarona u srž, u sportski dio teme, samo letimičnim pregledom medija s juga Europe dalo se uočiti da su na Malti u tijeku problematični vremenski uvjeti koji bi mogli utjecati i na samu utakmicu.

Naime, portal Times of Malta javlja da je preko noći zemlju zadesila velika oluja u kojoj je palo mnogo kiše, što je prouzročilo bujične poplave u nižim djelovima Malte. Otok Gozo praktično se u četvrtak probudio sav pod vodom, a neke ulice su doslovno postale nove rijeke. Posebno su poplavljena mjesta Marsa i Qormi, odnosno Ghajnsielem, a predstavnici lokalnih vlasti naložili su građanima da budu oprezni prilikom izlaska iz njihovih domova.

Dok je otočić Gozo u problemu, na samoj Malti situacija je nešto bolja, a prognoza za nastavak dana je dobra te se u popodnevnim satima očekuje prestanak oborina, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potrebna je pobjeda na Malti kako bi uoči susreta posljednjeg kola, onog u nedjelju protiv Rusije na Poljudu ostala u utrci za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na SP.

Kopirati
Drag cursor here to close