Paketi

Fond solidarnosti USAID: Pomoć za više od 3.600 obitelji

Paketi će biti podijeljeni u 72 lokalne zajednice, u kojima djeluje projekt PRO-Budućnost a provodi ga Catholic Relief Services (CRS) zajedno sa partnerima.
Vijesti / Flash | 12. 10. 2020. u 13:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Fond solidarnosti USAID: Pomoć za više od 3.600 obitelji

Fond solidarnosti USAID je kroz mirovni projekt PRO-Budućnost osigurao pakete hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od 190.000 KM za 3.680 obitelji diljem BiH koje su najviše ugrožene pandemijom virusa Covid-19.

Paketi će biti podijeljeni u 72 lokalne zajednice, u kojima djeluje projekt PRO-Budućnost a provodi ga Catholic Relief Services (CRS) zajedno sa partnerima, navodi se u priopćenju CRS-a.

''Pomoć je namijenjena najugroženijim kategorijama društva – manjinama, starijim osobama, samohranim majkama, osobama sa invaliditetom, te za 26 udruženja žrtava rata iz Sarajeva, Zavidovića, Doboja, Maglaja, Bratunca, Prijedora, Vareša, Dervente, Doboj Juga, Mostara, Tešnja, Trebinja, Višegrada, Travnika, Rogatice i Srebrenice'' - navodi se u priopćenju.

Na zahtjev lokalnih zajednica i udruženja žrtava rata osigurano je i oko 100 paketa pelena za djecu i 260 paketa pelena za odrasle.

Iz CRS-a ističu da je od početka pandemije virusa Covid-19 kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost više od 2.000 obitelji diljem BiH primilo hranu i osnovne higijenske potrepštine, a brojna udruženja i ustanove dobile su neophodna dezinfekcijska sredstva, šivaće mašine, materijale za maske i posteljinu za izolatorije.

Kopirati
Drag cursor here to close