Produljenje

Fikret Abdić ostaje u pritvoru

Abdić je uhićen 18. lipnja u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva "Mreža". Tada je uhićeno još pet osoba.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2020. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Bihaću donio je odluku da načelniku Općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću produži pritvor za još dva mjeseca, piše N1.

"Rješenjem Vrhovnog suda F BiH od 10.08.2020.godine, odbijen je kao neosnovan prijedlog branitelja osumnjičenog Abdić Fikreta za prenošenje mjesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud na području druge županije, dok je Županijski sud u Bihaću dana 11.08.2020.godine donio rješenje kojim se osumnjičenom Abdić Fikretu produžava pritvor za dva mjeseca, u smislu člana 146. stav 1. tačka a), b), c) i d) ZKP F BiH", priopćeno je iz Županijskog suda u Bihaću.

Ističu da je rješenje doneseno bez održavanja ročišta, jer od 16.07.2020.godine, kada je održano ročište povodom prijedloga tužiteljstva za produženje pritvora, tužiteljstvo sudu nije dostavilo dopunu prijedloga za produženje pritvora, niti nove dokaze, a niti je obrana osumnjičenog dostavila nove prigovore i dokaze kojima bi osporavala prijedlog tužiteljstva za produženje mjere pritvora.

Podsjetimo, Abdić je uhićen 18. lipnja u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva "Mreža". Tada je uhićeno još pet osoba. Akcija Mreža je rezultat višemjesečne istrage Tužiteljstva USK, koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, a čiji su akteri osumnjičeni za više produženih kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti. Riječ je o kaznenim djelima koja su počinjena od 2016. godine do trenutka uhićenja.

Kopirati
Drag cursor here to close