Potpisan memorandum

Kako unaprijediti položaj mladih u BiH

Potpisivanjem tog dokumenta uspostavlja se institucionalna suradnja s ciljem zajedničkog djelovanja na definiranju i analiziranju sektorskih politika prema mladima, analiziranju potreba i problema mladih u BiH.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2019. u 12:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i direktor Instituta za razvoj mladih "Kult" Jasmin Bešić potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o suradnji i podršci unaprjeđenju položaja mladih u BiH.

Potpisivanjem tog dokumenta uspostavlja se institucionalna suradnja s ciljem zajedničkog djelovanja na definiranju i analiziranju sektorskih politika prema mladima, analiziranju potreba i problema mladih u BiH, razvoju i suradnji sa savjetima mladih i drugim nadležnim organima vlasti za mlade, profesionalizaciji omladinskog rada i rada s mladima te podrške razvoju omladinskog sektora u BiH.

''Osnovni motiv je da dobijemo analizu potreba mladih koja bi bila prihvatljiva za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini, a koja treba da bude polazište za sve buduće politike u oblasti mladih. Suočeni smo s problemom odlaska mladih, prije svega visoko kvalificiranih ljudi iz BiH, a analiza o čijoj izradi smo potpisali Memorandum treba ukazati na razloge odlaska i ponudi preporuke za aktivnosti kako bi položaj mladih bio poboljšan'', rekao je ministar Osmanović. 

Direktor Instituta za razvoj mladih "Kult" Jasmin Bešić istaknuo je da će se suradnja, osim analize potreba mladih, provoditi i kroz savjetodavnu podršku pri provođenju uspostavljenog zakonskog okvira za mlade, podršku u kreiranju strateških dokumenata za mlade u BiH, informiranje mladih na njima prilagođen način o mjerama koje provodi Ministarstvo civilnih poslova BiH i nevladin sektor, kao i kroz zagovaranje adekvatnih izdvajanja budžetskih sredstava za pitanja mladih i promociju politika prema mladima.

Potpisnici Memoranduma posebno su naglasili da provođenje ovog dokumenta ne stvara nikakve obaveze financijske prirode, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close