Retorika besmislena

Ferguson Dodiku: Odluke Ustavnog suda BiH su konačne i obvezujuće

Vijesti / Flash | 16. 08. 2016. u 17:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson smatra da obrazloženje koje je pratilo odluku Narodne skupštine Republike Srpske vrlo jasno pokazuje da predloženi referendum o Danu Republike Srpske predstavlja izazov zakonskom autoritetu odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz veleposlanstva te zemlje u BiH.

Ferguson je to naveo u odgovoru na otvoreno pismo koje mu je uputio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz napomenu da je uvijek prihvaćao da Republika Srpska ima zakonsko pravo održavati referendume o pitanjima koja su u okviru njenih nadležnosti kao entiteta i u skladu s Ustavom BiH.

Prema Daytonskom sporazumu, odluke Ustavnog suda BiH su konačne i obvezujuće, naveo je također Ferguson.

''To je osnova po kojoj je Ujedinjeno Kraljevstvo izrazilo zabrinutost po pitanju referenduma, zajedno s visokim predstavnikom i drugim međunarodnim partnerima. Politička retorika koja se čuje sa svih strana zadnjih dana ne doprinosi ničemu. Nadamo se da će se ove zabrinutosti moći otkloniti putem mirnog i konstruktivnog dijaloga'', naglasio je britanski veleposlanik u odgovoru na pismo Milorada Dodika.

Kopirati
Drag cursor here to close