Korak dalje

Slučaj o navodnom zlostavljanju u Mostaru: Federalno tužiteljstvo naložilo ponovno pokretanje istrage

Naime, na odluku Županijskog tužiteljstva Mostar na Naredbu o obustavi istrage, oštećena majka, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Nada Dalipagić i Jelena Dalipagić Crnjac, uputila je prigovor Glavnom tužitelju.
Vijesti / Flash | 07. 06. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno tužiteljstvo Sarajevo prihvatilo je kao osnovanu pritužbu oštećene majke poznate u javnosti pod pseudonimom 'Molitva Majke'. Kako piše Republika, predmet je vraćen Županijskom tužiteljstvu na dopunu istrage s jasno naznačenim uputama o daljem postupanju u predmetnoj istrazi.

Naime, na odluku Županijskog tužiteljstva Mostar na Naredbu o obustavi istrage, oštećena majka, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Nada Dalipagić i Jelena Dalipagić Crnjac, uputila je prigovor Glavnom tužitelju.

Na ovakvu odluku Glavnog tužitelja punomoćnice su uložile prigovor Federalnom tužiteljstvu koji je, nakon izvršenog nadzora u kaznenom predmetu, u cijelosti uvažio prigovor i vratio predmet Županijskom tužiteljstvu na dopunu istrage i jasno naznačenim uputama o daljem postupanju u predmetnoj istrazi.

Podsjećamo, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije donijelo je odluku da nema elemenata za kazneno gonjenje i obustavilo istragu za kazneno djelo ‘Bludne radnje’ protiv oca. Isto Tužiteljstvo odbilo je i prigovor o obustavi istrage. Iz mostarskog Centra za socijalni rad također su odbacili sve optužbe na njihov račun od strane majke. Ranije je Općinski sud u Mostaru ocu ukinuo zaštitnu mjeru zabrane – približavanja djeci, iako federalno Tužiteljstvo još nije bilo donijelo odluku u ovom slučaju.

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac. Oni su polovinom travnja zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio ovaj sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Podsjećamo,ranije su zbog slučaja navodno navodnog zlostavljanja djece i teških optužbi na račun institucija u Mostaru iznesenih od strane majke, održane i dvije prosvjedne šetnje.

Naime, u anonimnim pismima u Facebook grupi ”Mostarske mame”, a koja su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara pod profilom ”Molitva majke” iznijela je potresne detalje o navodnom zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close