Press

Federalni krizni stožer: Rezultati zadovoljni, ali oprez

Ne dozvolimo da manjina koja ne provodi mjere da nas sve ugrozi, poručili su.
Vijesti / Flash | 04. 05. 2020. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izrazio je zadovoljstvo nakon posljednjih rezultata u FBiH u vezi pandemije korona virusa.

"Rezultati koje smo konačno ostvarili nas čine zadovoljnim, ali i opreznim. Krenuli smo u liberalizaciju mjera, morat ćemo vidjeti kako se to odražava na broj novih pozitivnih. Moramo postati svjesni da živimo drugačiji način života nego što smo do danas živjeli. Nadamo se i dalje da ćemo u liberalizaciju ići korak po korak. Već ove nedjelje razmatramo određene mjere, gradski prijevoz, vrtiće...", kazao je Čerkez.

"Ne dozvolimo da manjina koja ne provodi mjere da nas sve ugrozi. Poslodavce posebno molimo da vode brigu, da ne puštaju osobe koje ne nose zaštitu. Dolazi toplije vrijeme i treba biti oprezan", kazao je Čerkez.

Davor Pehar, član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH istakao je da je prvi put u ovom bh. entitetu broj oporavljenih od COVID-19 veći od broja aktivnih slučajeva.

"Prvi put možemo reći da imamo veći broj oporavljenih od COVID-19 nego broj aktivnih slučajeva. Što znači da je broj oporavljenih osoba u FBiH 461, dok je broj aktivnih slučajeva 444", kazao je Pehar.

 

Federacija BiH, 4. svibanj 2020. u 12h.

- U protekla 24 sata testirana su 344 uzorka.

- U protekla 24 sata nije potvrđen ni jedan novi slučaj.

- Na području Federacije BiH do sada je testirano ukupno 19.377 uzoraka.

- Trenutno su 444 aktivna slučaja oboljelih od COVID-19 u FBiH.

- Zaključno s današnjim danom oporavio se 461 pacijent, 35 pacijenata u protekla 24 sata.

- Zabilježena su ukupno 33 smrtna slučaja.

- Trenutno je u Federaciji BiH hospitalizirano 37 pacijenata, dva pacijenta su na respiratoru.

Kopirati
Drag cursor here to close