Informacije

FBiH: Pronađene četiri mine, tri ručne bombe, više okvira streljiva...

Na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja pronađeno i pakovanje eksploziva od 500 grama
Vijesti / Flash | 27. 05. 2019. u 11:48 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Federacije BiH u proteklom periodu pronađeno je više komada neeksplodiranih ubojnih sredstava, javlja Anadolija.

Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite, primio je informaciju od Policijske stanice Maglaj, da su u koritu rijeke Liješnice pronađena tri okvira streljiva za automatsku pušku i ručna bomba.

Mjesto pronalaska propisno je obilježeno od pripadnika PS Maglaj, a o primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

Županijski operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo, primio je dvije informacije o postojanju eksplozivnih sredstava i to od Policijske stanice Hadžići, da je u mjestu Binježevo, pronađena jedna ručna bomba, te od Policijske stanice Vogošća, da je u ul. Lug br. 6., također, pronađena jedna ručna bomba.

O primljenim informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, koji će navedena neeksplodirana ubojna sredstva preuzeti u narednom periodu.

Županijski operativni centar civilne zaštite Srednjobosanskog kantona, primio je dvije informacije o postojanju eksplozivnih sredstava i to na lokalitetu grada Gornji Vakuf-Uskoplje, a radi se o TNT 500 gr, jedan komad, PMA-2 četiri komada, upaljači "UPMH-2“, dva komada, te na gradskoj deponiji, improvizirana naprava, jedan komad.

O primljenim informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

Kopirati
Drag cursor here to close