Nakon 25 godina

Fata Orlović: Sretna sam što sam istrajala u svojoj borbi

Fata Orlović je najavila da će na mjestu gdje je bila crkva svojoj djeci napraviti kuću.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2021. u 16:34 Fena
Fata Orlović: Sretna sam što sam istrajala u svojoj borbi

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izmještanja pravoslavne crkve u Konjević Polju iz njenog dvorišta baka Fata Orlović izjavila je kako je poslije više od dvadeset godina dočekala pravdu.

"Eto dočekali smo. Danas najljepši dan osvanu i veselje svima muslimanima. Mislim da je svakome ova crkva bila bol, jer je napravljena u inat. Tko je god pogledao u nju zna da je njegovo dijete ubijeno. Zahvaljujem onima koji su je izmjestili i neka je nose i prave na svojoj zemlji, nisam protiv. Svačija krv je jednaka, a nisam htjela dirati crkvu, oni su je napravili i hvala Bogu oni su je i uklonili. Zahvaljujem sama sebi na ustrajnoj borbi. Sve je dobro prošlo", kazala je baka Orlović.

Ona ističe da je tvornica izgrađena u njenom dvorištu i da je zaposleno deset ljudi, teže bi bilo odlučiti se da se ruši.

"Bilo bi mi žao otjerati ljude iz tvornice, a crkve nije jer je nelegalno izgrađena. Odvjetnik je jučer bio i rekao mi da će danas krenuti da uklanjanju crkvu, nisam vjerovala jer odavno sam izgubila povjerenje", istaknula je Orlović navodeći da je posebno sretna što je istrajala u svojoj borbi budući da je od mirovine supruga plaćala sudske troškove.

Fata Orlović je najavila da će na mjestu gdje je bila crkva svojoj djeci napraviti kuću.

Kopirati
Drag cursor here to close