Za potrebe obrane

Odvjetnik Kolić tvrdi: Solak pribavio kopiju, nije je uništio

Pojasnio je i kako je upravo ponuda Srebrene maline bila najjeftinija od svih ponuda koje su pristizale.
Vijesti / Flash | 31. 05. 2020. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Fahrudina Solaka, Kadrija Kolić kazao je na sinoćnjem ročištu o određenju pritvora kako je Solak iznio aktivnu obranu te da su notačni i zlonamjerni navodi da je uništavao dokaze.

Rekao je kako mu je čast poznavati prvoosumnjičenog (Fadila Novalića) i drugoosumnjičenog (Fahrudina Solaka). Kolić je pojasnio kako je Solak pribavio kopiju snimke video nadzora za potrebe obrane, a nije je uništio, te da se svjesno krši pravo na obranu njegovog branjenika – „na djelu je školski primjer grubog kršenja presumpcije nevinosti za sve osumnjičene.“, tvrdi Kadrija Kolić.

Pojašnjavajući situaciju s postojanjem dva ugovora, Kolić navodi da po prvom ugovoru ništa nije ni plaćeno ni isporučeno, a po drugom jeste i da tu nema kaznene odgovornosti. Apostrofirao je da su broj i vrsta respiratora definirani u planu nabavki Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te da se tu nalazi i respirator koji je kupljen.

Kadrija Kolić naveo je da je nedavna donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je sadržavala upravo 40 komada ACM812A respiratora argument o valjanosti ovih respiratora. Pojasnio je i kako je upravo ponuda Srebrene maline bila najjeftinija od svih ponuda koje su pristizale, a izložio je i opširnu analizu medijskih članaka koji su u ožujku i travnju ilustrirali da postoji velika potražnja za medicinskom opremom u cijelom svijetu, te da je kontinuirano problematiziran nedovoljan broj respiratora u Bosnu i Hercegovini, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close